Начин на приготвяне
В подсолена вода се сваряват картофите, после се обелват се и се пюрират.
Взима се половината от брашното се приготвя сос Бешамел почти на каша, като маслото и брашното се запържват и се разрежда с млякото. Лукът се задушава м малко от мазнината до омекване.
Смесват се пюрираните картофи, гъстият сос Бешамел, разтопено масло, настърган кашкавал, подправките, сурови жълтъци. Разбърква се и от сместа се оформят крокети в кръгла или продълговата форма.
Панировката е първо в брашно, после в разбит белтък и накрая в галета или корнфлейкс.
Крокетите се пържат в загрята мазнина до златиста коричка. Сервират се с гарнитура по избор.
* Гъстият сос бешамел по консистенция прилича на пареното тесто.
Крокетите от картофи с Бешамел са готови.