Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки парчета и го поставете в тенджера със загрятото олио, запържете до златист загар на месото.
Поръсете със брашното и разбъркайте, извадете пърженото свинско и прибавете в олиото нарязаните на ивици лук и чушки, запържете за кратко.
Почистете и смелете доматите, поставете ги в запържения зеленчук и разбъркайте, варите за около 10 минути.
На дъното на тава разпределете месото и залейте със зеленчуковата смес, посолете на вкус и добавете 1 ч.л. захар, разбъркайте.
Поръсете манджата със ситно нарязания магданоз и черен пипер на вкус, поставете тавата в предварително загрятата на 200 градуса фурна, печете до готовност на месото.
Лятната манджа със свинско месо е много вкусна!
Коментари