Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Лятна манджа с пушено месо и гъби

Лятна манджа с пушено месо и гъби

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лятна манджа с пушено месо и гъби
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусно и елементарно за приготвяне - перфектното лятно ястие"

Необходими Продукти

  • печурки - 150 г
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 5 - 6 бр. пресни
  • домати - 2 бр.
  • пушено месо - 150 г
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчука на ситно заедно с пушеното месо поотделно.

Запържете в малко олио лука, морковите, месото, гъбите и добавете кубче масло.

Добавете доматите, картофите и тиквичките, налейте 300 мл топла вода, разбъркайте и оставете да поври на слаб огън при затворен капак на тенджерата до омекване на картофите.

Добавете червения пипер, черния пипер и посолете. След като отново заври, премахнете ястието от котлона, поръсете с ситно нарязания магданоз, разбъркайте и затворете капака на тенджерата, оставете така около 5 минути.

Сервирайте топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Гласувах, защото е приятна рецепта, но не ми е ясно, какво означава "пушено месо", това вид колбас някакъв ли да го приема или не. Питам, защото до момента не съм срещала в месарницата/супер "пушено месо". Благодаря!
11.06.2017 19:51
2
Покажи всички подкоментари