Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер, за да станат на трохи. Изсипват се в тортена форма /24-26 см/ и се размесват с разтопеното масло.
Прибавят се индийското орехче, канелата, пудрата захар. С лъжица хубаво се притиска по дъното на формата, за да изкара въздухът и сместа да слепне добре.
Ягодите се пюрират.
С миксер се разбиват изварата, кондензираното мляко, лимоновият сок, захарта и ванилията.
Трябва да се получи фин крем и тогава се прибавят пюрираните ягоди и се разбива добре.
Желатинът се смесва с 4-5 с.л. студена вода. Набъбва добре и се поставя в съд с малко вода, леко се загрява, докато се разтопи напълно. Не бива да завира.
Прибавя се към ягодовата смес и се изсипва върху блата от бисквитите.
Паят се оставя за няколко часа в хладилник да стегне добре.
Конфитюрът се загрява в съд на слаб огън и после се намазва повъхността на охладения пай.
Оставя се в хладилник за около 2 часа.
Студеният чийз пай с конфитюр е много вкусен!
Коментари