Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Студен чийз пай с конфитюр

Студен чийз пай с конфитюр

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Студен чийз пай с конфитюр1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Като познавачи и разбирачи Ви препоръчваме този лек и приятен Студен чийз пай с конфитюр! Заслужава си да го приготвите !"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г обикновени
  • масло - 80 г разтопено
  • индийско орехче - 2 щипки
  • канела - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • желатин - 1 пакет (10 г)
  • извара - 250 г
  • кондензирано мляко - 200 г /неподсладено/
  • захар - 5 с.л
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче (0.2 г)
  • ягоди - 200 г /може и друг плод/
  • конфитюр - 1/2 бурканче от ягоди (около 300 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат в блендер, за да станат на трохи. Изсипват се в тортена форма /24-26 см/ и се размесват с разтопеното масло.

Прибавят се индийското орехче, канелата, пудрата захар. С лъжица хубаво се притиска по дъното на формата, за да изкара въздухът и сместа да слепне добре.

Ягодите се пюрират.

С миксер се разбиват изварата, кондензираното мляко, лимоновият сок, захарта и ванилията.

Трябва да се получи фин крем и тогава се прибавят пюрираните ягоди и се разбива добре.

Желатинът се смесва с 4-5 с.л. студена вода. Набъбва добре и се поставя в съд с малко вода, леко се загрява, докато се разтопи напълно. Не бива да завира.

Прибавя се към ягодовата смес и се изсипва върху блата от бисквитите.

Паят се оставя за няколко часа в хладилник да стегне добре.

Конфитюрът се загрява в съд на слаб огън и после се намазва повъхността на охладения пай.

Оставя се в хладилник за около 2 часа.

Студеният чийз пай с конфитюр е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Давидова
Таня Давидова
Аз го правя но без желатин, отгоре се слага сладко от вишни и наистина 120гр маргарин или масло.А когато бисквитите се минат през блендера се разбъркват в тиган за 2-3 минути с маргарина или маслото и се размесват с обелени и леко запечени бадеми.Много е вкусен и лесен за приготвяне.
06.08.2013 13:36
Бистра
Бистра
Правя чийзкейк по подобен начин и за мен това количество масло за блата е много малко. Трябва поне 120 гр.
03.04.2013 18:19
1