Начин на приготвяне
Вадим яйцата, маслото и киселото мляко на стайна температура. Пресяваме двата вида от брашното със сито в купа.
В друга купа слагаме едно по едно яйцата, после и захарта и ги разбиваме с миксера много добре.
Добавяме олиото и пак разбиваме. В киселото мляко слагаме содата да шупне и я прибавяме и нея вътре. Разбъркваме добре всичко.
На части слагаме брашното и разбиваме до гладка смес с миксер.
Най-накрая слагаме сладкото от круши и разбъркваме с лъжица. Мажем с масло и набрашняваме кръгла тавичка с диаметър 26 см.
Изсипваме от кашата и заглаждаме с лъжица. Отгоре поръсваме с натрошени бадеми равномерно.
Печем в загрята фурна на 180°C до готовност.
Като изстине, режем сладкиша на парченца и сервираме с кафе.
Да ви е сладко!