Начин на приготвяне
Разбийте сладкарската сметана на гъст крем с помощта на миксер. Добавете заквасената сметана и маскарпонето. Разбийте до хомогенност.
Разтворете двете пакетчета желатин по указания на пакета начин. Прибавете желатина към крема и разбъркайте.
Сложете единия блат в тава с подвижен ринг. Полейте с шоколад. Намажете дебел слой от крема. Наредете почистените черници. Полейте отново с шоколад. Намажете със сметановия крем.
Сложете втория блат, притиснете и оформете тортата. Намажете с крем.
Разтворете третото пакетче желатин. Смесете желатина с малините и добавете пудрата захар. Изчакайте сместа леко да се желира.
Залейте тортата с малиновото желе.
Поставете в хладилник за около 3-4 часа.
Когато тортата се желира, полейте с шоколад. Внимателно отстранете ринга с помощта на топъл нож.
Гарнирайте плодовата торта с листенца свежа мента.
Свежата плодова торта с маскарпоне и шоколад е готова.
Коментари
Благодаря!