Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Марудници»Родопски марудник с извара и бекон

Родопски марудник с извара и бекон

Родопски марудник с извара и бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"От Съкровищницата на Българската кухня - най-вкусните марудници с извара специално за вас"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 50 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • извара - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • бекон - 3 ленти
  • зелен лук - 5 - 6 бр. пера
  • олио - за тигана
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка с две щипки сол. Добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб да шупне.

Сипва се брашното и наливаме водичка, като се разбърква да няма бучки, докато се получи кашичка с гъстота на боза.

Накрая добавяме нарязани на ситно пере зелен лук, бекон и извара, като отново се разбърква да се смесят продуктите.

Загрява се намазано с олио малко тиганче с диаметър 20 см, а дъното е 15 см с незалепващо покритие. Сипва се едно малко черпаче каша и се разлива равномерно по дъното.

Печем на умерен огън от двете страни при мен на 5 степен и обръщаме с дървена лопатка. Изваждат се в чиния, намазваме с масло.

Сервираме марудниците с чаша билков чай с резен лимон - вкусотия, просто опитайте!

Излизат 8 бр., ако искате, може да увеличите продуктите - заслужава си !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: