Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка с две щипки сол. Добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб да шупне.
Сипва се брашното и наливаме водичка, като се разбърква да няма бучки, докато се получи кашичка с гъстота на боза.
Накрая добавяме нарязани на ситно пере зелен лук, бекон и извара, като отново се разбърква да се смесят продуктите.
Загрява се намазано с олио малко тиганче с диаметър 20 см, а дъното е 15 см с незалепващо покритие. Сипва се едно малко черпаче каша и се разлива равномерно по дъното.
Печем на умерен огън от двете страни при мен на 5 степен и обръщаме с дървена лопатка. Изваждат се в чиния, намазваме с масло.
Сервираме марудниците с чаша билков чай с резен лимон - вкусотия, просто опитайте!
Излизат 8 бр., ако искате, може да увеличите продуктите - заслужава си !