Начин на приготвяне
От брашното, белтъка, олиото, солта и малко хладка вода се замесва средно твърдичко тесто. Оформяме на две топчици и оставяме да почине 10 минути.
Оризовата плънка се приготвя, като в купа се смесват сварен ориз, извара, белтъци, масло, мляко и сол.
Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на много тънка кора като за баница. С помощта на точилката я пренасяме в подмазан с мазнина студен тиган с незалепващо покритие.
Краищата на кората, трябва да излизат извън диаметъра на тигана. Нанасяме оризовата плънка. Върху нея внимателно разстиламе втората кора. Запечатваме краищата.
Поставяме тигана на горещ котлон. Когато усетите уханието на печиво, с помощта на чиния, капак или друг тиган обръщате клина да се изпече и от другата страна. Намалете котлона.
Родопският клин с див ориз, извара и пълнозърнесто брашно се сервира с кисело мляко.