Родопски марудник с извара и бекон
gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Марудници»Родопски марудник с извара и бекон

Родопски марудник с извара и бекон

Родопски марудник с извара и бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
25/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
"От Съкровищницата на Българската кухня - най-вкусните марудници с извара специално за вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка с две щипки сол. Добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб да шупне.

Сипва се брашното и наливаме водичка, като се разбърква да няма бучки, докато се получи кашичка с гъстота на боза.

Накрая добавяме нарязани на ситно пере зелен лук, бекон и извара, като отново се разбърква да се смесят продуктите.

Загрява се намазано с олио малко тиганче с диаметър 20 см, а дъното е 15 см с незалепващо покритие. Сипва се едно малко черпаче каша и се разлива равномерно по дъното.

Печем на умерен огън от двете страни при мен на 5 степен и обръщаме с дървена лопатка. Изваждат се в чиния, намазваме с масло.

Сервираме марудниците с чаша билков чай с резен лимон - вкусотия, просто опитайте!

Излизат 8 бр., ако искате, може да увеличите продуктите - заслужава си !

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: