Уникален желиран десерт с кисело мляко и сладко от сини сливи

25/07/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Перфектният десерт за топло време, който се приготвя толкова лесно "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 539
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бисквити - 220 г голям пакет Petit Beurre
  • кисело мляко - 500 г 3.6 %
  • заквасена сметана - 100 г
  • пудра захар - 4 с л
  • овесени ядки - 4 - 5 с л
  • захарен сироп - 150 мл за потапяне
  • сладко от сини сливи - 1 малко бурканче на парченца
  • желатин - 2 пакета
  • вода - 100 мл за желатина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се захарен сироп, като се разбърква 150 мл вода с 2-3 с л захар.

В купа се разбърква киселото мляко с заквасена сметана и пудра захар на вкус, разбърква се с телена бъркалка.

Желатинът се разбърква в 100 мл вода и оставяме да стегне, после на водна баня или за секунди в мв се разтопява и леко охладен се прибавя в киселото мляко, като се разбърква добре.

Във форма за кекс или терин /аз ползвах кутия от сладолед от 2.5 л/ поставяме прозрачно фолио, краищата да висят. Отгоре се нареждат парченца от сладкото от сини сливи. В 3-4 с.л. сок от сладкото се смесва с 80 мл вода.

Добавя се 2 с.л. от разтопения желатин и заливаме плодовете. Нарежда се един ред бисквити, топнати в захарен сироп. Заливат се с 2 черпака от киселото мляко, нареждат се плодове и поръсваме с 1-2 с.л. овесени ядки.

Следва втори ред бисквити, кисело мляко, сладко, овесени ядки и така, докато свършат продуктите, като последно се заливат с крем. Завива се с краищата на фолиото и оставяме 1 нощ в хладилника.

На др. ден се отваря фолиото, сваля се и обръщаме в поднос. Нарязва се и сервираме този уникален десерт.

Свежо, лятно и много вкусно!

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йоли
Йоли
26.07.2018 10:27
Не разбрах съвсем добре какво става с желатините? Единият се разтопява и сд сипва върху първия слой след сладкото, а другия? В киселото мляко ли?

Иначе изглежда определено страхотно, искаше ми се да го пробвам, затова ще се радвам на разяснението
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв