Постна лятна манджа с ориз и зеленчуци

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
25/07/2018
"В тези жеги забравете за месото - опитайте тази вкусна постна лятна манджа с ориз и зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 389
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива хубаво и се накисва за кратко във вода.

Патладжанът, без да се бели, се нарязва на кубчета и посолява. Оставя се настрани за 10 минути. След което се изстисква с ръце, за да се отдели сокът му.

Тиквичката се измива и също без да се бели се нарязва на кубчета.

Морковът се бели и наситнява.

Чушката се почиства от семенцата и нарязва на дребно. Лукът и чесънът се наситняват. Доматите се обелват и нарязват на парчета.

В дълбок тиган или тенджера се запичат семената кориандър. След като започнат да отделят аромата си, към тях се добавя олиото, чесънът и лукът.

Запържват се за кратко и постепенно към тях се добавят морковът, чушката, патладжанът и тиквичката.

След като зеленчуците се позадушат, се добавя изцеденият от водата ориз и се разбърква, докато се остъкли.

Наливат се две кафени чаши вода и се оставя оризът да набъбне, като се разбърква периодично. След това се добавят доматите и ястието се похлупва за 5-10 минути.

Накрая се овкусява със сол, черен пипер и кимион на вкус, поръсва се с магданоза и по желание се добавя ситно нарязана люта червена чушка.

Ястието може да се сервира веднага топло или охладено за летните жеги.

Вкусно и леко постно ястие за всеки вкус.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар