Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с пъпеш (без захар)

Панакота с пъпеш (без захар)

Панакота с пъпеш (без захар)
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6 купички
"Свеж летен десерт с неустоими аромат и вкус на пъпеш"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 400 мл
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • желатин - 1 п.
  • пъпеш - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в 2-3 с.л. студена вода и се оставя да набъбне.

Сметаната и медът се загряват до кипене и се отстранява от котлона.

Предварително изчистеният пъпеш се пасира до гладкост.

Към сметаната се добавя желатинът и се разбърква. Охлажда се на стайна температура и се добавя плодовото пюре и се разбърква.

Сместа се разпределя в десертни купички и се охлажда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: