Начин на приготвяне
За тази разновидност на Павлова в голяма купа разбийте белтъците на сняг.
След това добавете захарта на няколко пъти и продължете да разбивате.
След това добаве лимоновия сок или оцета и нишестето и разбъркайте внимателно.
Когато сместа стане е хубава и плътна, я прехвърлете в тава за печене, застлана с хартия за печене.
След това изравнете повърхността и печете разбитите белтъците при 180°C за 15-20 минути.
След като е готово, навийте го с хартия за печене, това ще ви помогне да го оформите добре на сладкото руло. Оставете настрана.
Нарежете си плодовете, аз избрах киви, можете да ползвате ягоди, малини, боровинки и др. плодове, които харесвате. Междувременно пригответе крема, като започнете да разбивате сметаната.
След това добавете киселото мляко, лимоновия сок и настъргана лимонова кора. Прибавете нарязаните плодове към сметаната.
Внимателно разбъркайте. Когато ролката е напълно охладена, я развийте.
Напълнете с приготвения крем, оставяйки 1 см по краищата.
Навийте отново на руло и го оставете да почине 1-2 часа в хладилника. Украсете вашето плодово руло Павлова и сервирайте.
Насладете се!