Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Домашни хлебчета със сусам

Домашни хлебчета със сусам

Домашни хлебчета със сусам
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • сусам
  • сол - 1 с.л
  • вода
  • мая - 20 г прясна
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд правя кладенче. В една чаша слагам солта и маята и малко вода и разбърквам да се разтвори. Сипвам чашата в брашното и добавям вода по малко и обирам брашното, докато се получи еластично тесто. Трябва да се внимава да не се сипе повече вода и тестото да не стане лепкаво.

Когато вече съдът е останал чист без залепено тесто по него, се слага олиото и отново се замесва хубаво и се слага капак и се остава да втасва.

Аз го меся вечерта и сутринта в предварително намаслена тава правя топки и ги нареждам на тавата, като ги намазвам с олио отгоре.

После взимам сусам и слагам върху всяка топка. Оставям отново да втаса, докато утроят размера си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: