Начин на приготвяне
Млякото трябва да е леко топло, а не горещо. Изсипва се в дълбока купа. Към него се прибавя натрошената мая и захарта. Сместа се разбърква хубаво. Бърка се докато сместа стане еднородна.
След това се прибавя солта, водата и яйцата /като един жълтък се оставя за помазването/. Разбърква се хубаво. Добавя се също и кравето масло, което трябва да е размекнато на стайна температура. Отново се разбърква. Брашното се пресява. След това се прибавя постепенно към сместа. Замесва се меко тесто.
Полученото тесто се оставя да втаса на топло и трябва да е завито. Тестото втасва за около 20-30 минути. След като тестото е готово се приготвят хлебчетата. Те се приготвят, като от тестото се откъсва малко и върху набрашнен плот му се придава форма на малко хлебче. Това се повтаря и с останалото тесто.
Готовите хлебчета се редят в тава, която е застлана с хартия за печене. Редят се на разстояние едно от друго.Отгоре върху всяко хлебче с остър нож си правят по няколко разреза. Готовите хлебчета се оставят да втасат за около 30-тина минути. След това се помазват с жълтъка, вода и малко олио.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 40 минути.