Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Печени свински ребърца с пресни картофки

Печени свински ребърца с пресни картофки

Печени свински ребърца с пресни картофки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ако е вярно, че любовта на мъжете минава през стомаха, то тази рецепта може да ви донесе направо предложение за брак"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • картофи - 1 кг пресни
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • подправки - за свинско месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете със сол.

Нарежете ребърцата, овкусете ги със сол, черен пипер и подправка за свинско месо.

Наредете картофите в тава с незалепващо дъно.

Поръсете с олио, добавете 1/2 ч.ч. вода.

Наредете ребърцата отгоре и изпечете в загрята фурна до златисто.

Печените свински ребърца с пресни картофки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Наистина страхотни печени ребърца с картофки!
03.06.2022 23:31