Начин на приготвяне
Почистете лука и чушките от люспи и семки. Нарежете ги на ситно.
Налейте 2-3 с.л. зехтин в тава, подходяща за печене. Добавете зеленчуците и сложете тавата в загрята фурна.
Гответе до омекване на зеленчуците, като разбърквате от време на време.
Когато зеленчуците придобият златист цвят, добавете измитите и почистени гъби пачи крак. Ако е необходимо, нарежете ги на парченца. Гответе 7-8 минути.
Овкусете със сол, зеленчукова подправка и черен пипер.
Прибавете боба от консервата и долейте 1 ч.ч. топла вода.
Разбъркайте и гответе до сгъстяване на ястието.
Готовото ястие поръсете със свеж магданоз.
Пачият крак с боб и зеленчуци във фурна е много вкусен!
Коментари