Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пачи крак с боб и зеленчуци във фурна

Пачи крак с боб и зеленчуци във фурна

Пачи крак с боб и зеленчуци във фурна
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Пачи крак на фурна или накратко за изкуството да се наслаждаваме на вкусната храна"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 500 г гъби
  • боб - 300 г консерва
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • универсална подправка - зеленчукова
  • сол
  • магданоз - свеж
  • черен пипер
  • зехтин
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чушките от люспи и семки. Нарежете ги на ситно.

Налейте 2-3 с.л. зехтин в тава, подходяща за печене. Добавете зеленчуците и сложете тавата в загрята фурна.

Гответе до омекване на зеленчуците, като разбърквате от време на време.

Когато зеленчуците придобият златист цвят, добавете измитите и почистени гъби пачи крак. Ако е необходимо, нарежете ги на парченца. Гответе 7-8 минути.

Овкусете със сол, зеленчукова подправка и черен пипер.

Прибавете боба от консервата и долейте 1 ч.ч. топла вода.

Разбъркайте и гответе до сгъстяване на ястието.

Готовото ястие поръсете със свеж магданоз.

Пачият крак с боб и зеленчуци във фурна е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Ястието е уникално - гъбата е много вкусна!
03.10.2018 20:34