Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с хладка вода и захарта. Прибавя се последователно брашното с бакпулвера и смлените орехи. Разбърква се много добре.
Прибавя се царевично нишесте. Разбърква се много добре.
Сместа се изсипва във форма за торта, която е покрита с хартия за печене и намазана с ГХИ.
Пече се 60 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса.
Изпеченият блат се изважда от формата и се оставя да изстине, след което се разрязва на две хоризонтални части с конец.
Сметаната се разбива с пудрата захар до сгъстяване и се оставя в хладилник за 60 Мин.
Намазва се едната половина от блата с конфитюра и отгоре с 1/3 от сметановия крем.
Поставя се отгоре другата половина от блата и се покрива цялата торта с останалия сметанов крем. Украсява се с шоколад.
Сметановата торта се съхранява в хладилник, като се консумира след 12 часа отлежаване с хладилник.
Кралската сметанова торта с кайсии е готова.