Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Празена супа с кайма и топено сирене

Празена супа с кайма и топено сирене

Празена супа с кайма и топено сирене
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка големи
  • кайма - 250 г
  • топено сирене - 200 г /кутия/
  • зеленчукова подправка - за супа /по желание/
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства, измива и нарязва на кръгчета.

В тенджерка се загрява олиото. Празът заедно с каймата се запържват в олиото.

След като празът омекне и каймата си промени цвета, се добавя 1 литър вода, зеленчуковата подправка за супа и се оставя да заври.

След като супата заври, се добавя и топеното сирене. Разбърква се внимателно, докато топеното сирене се разтопи и хомогенизира, като не трябва да се готви дълго след това.

Подправя се на вкус. Може да се направи и застройка по желание.

Сервирайте супичката топла!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: