Празена супа

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Празена супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 800 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • майорана - 2 ч.л.
  • бульон - 1 л
  • сметана - 4 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр. сок и кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, а празът на тънки кръгчета, от които се отделя съвсем малко за гарниране. Останалата част, заедно с лука, се задушава в зехтин до омекване. Добавя се пресованияt чесън и се поръсва с майораната.

Заливаме зеленчуците с бульона и кипваме супата. Варим около 29 минути на тих до умерен огън. Оттегляме супата от котлона и я пасираме. Подправяме с индийско орехче, сол, черен пипер и лимонов сок.

Разпределяме супата в чинии. Гарнираме със заквасена сметана, ситна настъргани кори от лимон и кръгчета праз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: