Скариди Ахийо

Скариди Ахийо

27/07/2018
"Лесно и бързо - скариди Ахийо са идеалното ястие за вечеря, особено ако времето ви притиска"
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 246
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите Ахийо или Gambas al ajillo са една от най-типичните испански Тапас и може би най-простичката и лесна за приготвяне.

За да я направите съвсем автентична, използвайте глинен съд с ниски стени, тип глинена тавичка. Ако нямате такава, си ги пригответе на тиган.

Хубаво е скаридите да са пресни, но става и със замразени и отмразени, стига да да са качествени.

Загрейте зехтина на тих до умерен огън и пуснете в него сухото люто чушле цяло.

Нарежете чесъна на тънки филийки и запържете за кратко, колкото да пусне аромат.

Сложете скаридите, малко сол и разбъркайте. Гответе ги около 2-3 минутки, зависи от големината им.

Поръсете със магданоза и сервирайте веднага.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар