Начин на приготвяне
Яйцето и захарта се разбиват до побеляване. Брашното с бакпулвера и ванилията се пресяват.
Към яйцето се прибавят олиото и млякото. Разбърква се добре. При бавно бъркане с миксер се прибавя постепенно сместа с брашното.
Плодовете се измиват и се почистват от костилки, семки. Обелват се и се нарязват на дребно. Имах такива плодове, такива ползвах. Ако имате други сезонни, може да ползвате тях. Нарязани, не трябва да превишават 1 ч.ч.
Плодовете се изсипват в сместа и се разбъркват с шпатула или лъжица. От сместа се взема и се поставя във форми за мъфини (предварително покрити с хартиени/силиконови формички).
Пекат се за около 20-30 минути на 220 градуса.
Излязоха ми 24 броя.
Коментари