Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини тути фрути

Мъфини тути фрути

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Мъфини тути фрути
Снимка: Станислава Армянова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
24

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 и 1/3 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • ванилова захар - 1 пак.
  • круши - 2 бр.
  • ябълки - 1 малка
  • праскови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето и захарта се разбиват до побеляване. Брашното с бакпулвера и ванилията се пресяват.

Към яйцето се прибавят олиото и млякото. Разбърква се добре. При бавно бъркане с миксер се прибавя постепенно сместа с брашното.

Плодовете се измиват и се почистват от костилки, семки. Обелват се и се нарязват на дребно. Имах такива плодове, такива ползвах. Ако имате други сезонни, може да ползвате тях. Нарязани, не трябва да превишават 1 ч.ч.

Плодовете се изсипват в сместа и се разбъркват с шпатула или лъжица. От сместа се взема и се поставя във форми за мъфини (предварително покрити с хартиени/силиконови формички).

Пекат се за около 20-30 минути на 220 градуса.

Излязоха ми 24 броя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Грамажът изобщо не е правилен. Става буквално на тесто, миксера щеше да си замине още малко.2 пъти правих рецептата, не става както трябва. Наложи се да разреждам с прясно мляко. Много е подвеждащо.
14.12.2021 23:03