Гризини с Маслини и Розмарин

28/07/2018
"Да опиташ ароматни домашни гризини с маслини и розмарин си остава едно от големите удоволствия в живота "
Приготвяне18 мин.
Готвене18 мин.
Общо36 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 767
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В блендер или кухненски робот се смилат заедно кашкавалът, моцарелата (подсушена), маслото и заквасената сметана.

Сместа се изсипва в купа и се добавят брашното, розмаринът и щипка сол.

Замесва се лепкаво тесто, което е добре да се работи с миксер с приставки за тесто около 5 минути. Ръчно би било доста трудно. Накрая се омесват и маслините, обезкостени и нарязани на ситно.

Тестото се завива във стреч фолио и се прибира в хладилник за 1 час, след което престоява още 10-15 минути във фризер.

Когато вече е добре втвърдено, се късат топчета и се оформят фитили. За да не полепва толкова по дланите, ръцете се мокрят или намазняват.

Гризините се пекат на два пъти в предварително загрята на 190-200 градуса фурна за около 15-18 минути или до златист загар.

Прекрасно ухаещи и невероятно вкусни!

Бележка: Рецептата е адаптирана от блог с рецепти на Йоланта Делибозова- Йоли.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар