Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с пресен розмарин и зехтин

Гризини с пресен розмарин и зехтин

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Гризини с пресен розмарин и зехтин
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Вълшебният аромат, който се носи от кухнята, е на тези гризини с пресен розмарин, които непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • грис - 50 (пшеничен)
  • мая - 1 пакетче
  • топла вода - 150 мл
  • морска сол - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин - 2 с.л. пресен
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа и добавяме към него пшеничния грис и готварската сол.

Разтваряме маята в топлата вода и изчакваме да се активира, след което добавяме към нея зехтина.

Правим кладенче в средата на пресятото брашно и сипваме на тънка струя маята.

Разбъркваме с дървена лъжица и добавяме нарязания на ситно розмарин + морската сол. Замесваме гладко тесто.

Покриваме го с кърпа и го оставяме да постои 15 мин.

След това го разточваме на лист с дебелина 5 мм и го режем на лентички, които подреждаме в тава, застлана с хартия за печене.

Печем гризините в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути (или докато придобият златист цвят).

Гризините с пресен розмарин и зехтин са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: