Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Терин»Патладжанен терин

Патладжанен терин

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Патладжанен терин
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Перфектното ястие за летните горещини - студен патладжанов терин"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 - 2 бр. в зависимост от размера
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • чесън
  • копър
  • черен пипер
  • крема сирене - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Минаваме зеленчуците през грил тиган до леко омекване и оставаме да изстинат.

В купа разбъркваме крема сиренето с подправките.

Във форма за кекс слагаме фолио и отгоре нареждаме патладжана, мажем слой от крема сиренето и подреждаме чушките, след това пак слой крема сирене и пак патладжан и накрая крема сирене и моркови.

Целта е да се получат шарени редове, когато се отреже от терина.

Оставя се в хладилника да стегне за около 3-4 часа.

Патладжаненият терин е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: