Ориз с пачи крак и домати

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078382392
Ориз с пачи крак и домати
Снимка: Фати Камберова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Да имате пачи крак и да не го приготвите по тази рецепта с ориз ще бъде истинско светотатство"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 500 г пресни
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр средно големи
  • куркума - 1 к.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • краве масло - 125 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват добре и нарязваме ги на едри парчета. Запържваме пачия крак ги в масло до омекване.

В тиган запържваме ситно нарязания кромид и морков. Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета и прибавяме към кромида.

Добавяме на върха на 1 к.л. куркума. Добавяме ориза и разбъркваме добре.

Доливаме 3:1 вода: ориз, прибавяме ригана, сол на вкус и оставя ме да поври малко ориза.

Прехвърляме ориза в тава и печем на 200°C фурна до готовност.

Оризът с пачи крак и домати е много вкусен.

Оризът на фурна е чудно ястие, опитайте го!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: