Начин на приготвяне
Залейте почистения спанак със студена вода и го заварете. Водата да покрива спанака.
След като течността заври, отстранете спанака. Претрийте го през сито и прецедете течността.
Охладете. Разбийте яйцата, прибавете прясното мляко и спаначената каша. Овкусете със сол.
Разбъркайте. Прибавете брашно при непрекъснато бъркане, до получаването на палачинкова тесто.
Загрейте подходящ тиган за палачинки. Намажете дъното с масло.
Сипете с черпак от течността и разстелете по дъното на тигана. Изпечете палачинките до готовност от двете страни.
Разбъркайте крема. Нарежете стръкчета зелен лук и маслини на дребно. Прибавете ги към крема.
Намажете солените палачинки от едната страна, свийте на бохча и завържете с перо от зелен лук.
Гарнирайте с маслинка, сух магданоз и горчица.
Спаначените бохчички са готови.