Начин на приготвяне
Спанакът се почиства от коренчетата. Не отстранявайте дръжките от листенцата. Измийте и отцедете от водата.
В дълбок тиган за секунди с малко зехтин запържете накълцания чесън. Добавете измития спанак, овкусете с пикантината и бланширайте на силен огън.
Когато изври водата, отстранете от котлона, и оставете да изстине.
В две дълбоки чинии разбъркайте леко с вилица по едно яйце и разделете спанака на две равни части във всяка.
С вилицата разстелете бланширания спанак на тънко по цялото дъно на чинията.
Загрейте мазнината в тиган и внимателно под наклон приплъзнете оформените спаначени шницели. Изпържете до златисто и от двете страни.
Сервирайте с кисело мляко.
Да ви е вкусно.