Начин на приготвяне
Най-вкусните и здравословни курабийки са тези. Малко продукти, а ефектът е поразителен.
Сипва се пълнозърнесто брашно в тавичка. Чуква се едно яйце, смесва се с киселото мляко в него - разбита сода и бакпулвер да шупне.
Добавя се смес от разтопена мас и олио - общо количеството е 100 мл. Сипва се есенция от портокал и агаве сироп.
С вилица се разбива добре на рядка каша и добавяме от брашното и замесваме средно меко тесто.
Разделя се две, оформяме фитили и се нарязва на еднакви малки топчета.Нареждат се в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180°C с вентилатор за 16- 20 минути.
Изваждат се и още топли с лъжица се намазват с лешников крем.
От топлината той се разтопява и лесно се маже с гърба на чаена лъжица.
Пълнозърнестите курабийки се подреждат в поднос, поръсваме с кокосови стърготини.
Прекрасни са тези пълнозърнести курабийки с агаве, не са прекалено сладки точно по моя вкус.
Да ви е сладко !