Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Пълнозърнести курабийки с агаве

Пълнозърнести курабийки с агаве

Пълнозърнести курабийки с агаве
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
46 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр
  • мас - 3 с.л. разтопена
  • олио - до 80 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • портокалова есенция - 1 капачки
  • агаве - 100 мл сироп
  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч. за средно меко тесто
  • лешников крем - 1 к.ч.
  • кокос - бял за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-вкусните и здравословни курабийки са тези. Малко продукти, а ефектът е поразителен.

Сипва се пълнозърнесто брашно в тавичка. Чуква се едно яйце, смесва се с киселото мляко в него - разбита сода и бакпулвер да шупне.

Добавя се смес от разтопена мас и олио - общо количеството е 100 мл. Сипва се есенция от портокал и агаве сироп.

С вилица се разбива добре на рядка каша и добавяме от брашното и замесваме средно меко тесто.

Разделя се две, оформяме фитили и се нарязва на еднакви малки топчета.Нареждат се в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180°C с вентилатор за 16- 20 минути.

Изваждат се и още топли с лъжица се намазват с лешников крем.

От топлината той се разтопява и лесно се маже с гърба на чаена лъжица.

Пълнозърнестите курабийки се подреждат в поднос, поръсваме с кокосови стърготини.

Прекрасни са тези пълнозърнести курабийки с агаве, не са прекалено сладки точно по моя вкус.

Да ви е сладко !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: