Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с Агаве

Мъфини с Агаве

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Мъфини с Агаве
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Мъфини с Агаве си отиват чудесно с чаша топло мляко или чай"

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. XL
  • сироп от агаве - 85 мл
  • зехтин - 50 мл
  • бадемово мляко - 2 с.л.
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
  • сол - 1 щипка
  • шоколад - 8 парченца млечен или черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на пухкава пяна яйцата с щипката сол.

Последователно добавяйте сиропа от Агаве, зехтина, капките лимонов сок и млякото. Ако обичате по-сладичко може да сложите малко повече от сиропа.

Накрая пресейте на части към сместа брашното с бакпулвера и разбърквайте с плавни движения до хомогенизиране на сместа.

Ако сте увеличили количеството на сиропа, може би ще се наложи да добавите и още мъничко брашно до получаване на кексово тесто/смес.

Разпределете във формички за мъфини, но без да пълните догоре. При мен се получават 8 на брой. За повече - увеличете двойно продуктите.

Във всяка боднете по едно квадратче шоколад, така че то почти да потъне.

Изпечете мъфините в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути или до суха клечка.

Поднесете с кафе, чай или чаша топло мляко.

Да ви е сладко!

Мъфините с Агаве са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: