Начин на приготвяне
Сварете воденичките в тенджера под налягане.
Почистените и нарязани гъби запържете в масло и към тях добавете сварените воденички, да се запържат и те.
За Бешамела разтопете маслото в тенджерка и добавете към него разтвореното в малко хладка вода /да стане на каша/ брашно.
Бъркайте непрекъснато и снемете съда за малко от котлона. Долейте прясното мляко и върнете на огъня, като не спирате бъркането с телена бъркалка или дървена лъжица.
Щом сосът Бешамел стане гладък и леко гъст, добавете парченца топено сирене и отново бъркайте до стопяването му.
Снемете готовия бял сос от огъня и овкусете със сол на вкус - внимавайте, топеното сирене може да е доста солено. Прибавете двата жълтъка и бъркайте с лъжицата до гладък сос.
Разпределете воденичките в гювечета или подобни глинени съдове, залейте отгоре с Бешамела и леко разбъркайте, за да може сосът да обгърне карантийките.
Покрийте отгоре с парченца кашкавал и запечете воденичките с гъби в Бешамел само отгоре до апетитен загар.