Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пилешки дробчета с праз и спанак

Пилешки дробчета с праз и спанак

Пилешки дробчета с праз и спанак
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пилешките дробчета с праз и спанак са добро мезе за футболните запалянковци."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • брашно - 3 с.л.
  • праз - 3 стръка
  • домати - 1 бр.
  • спанак - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • соев сос - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се нарязват на желаната големина. Аз избрах на половина. Посоляват се.

В дълбока чиния се слага брашното. Всяко от дробчетата се овалва в брашно и се нареждат върху дъска. Същото се повтаря с всички дробчета.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Спанакът се измива и отцежда. Нарязва се на лентички. Доматът се измива и нарязва на кубчета.

Загрява се в дълбок тиган с повечко олио. Дробчетата се поставят едно по едно, като не трябва да са твърде много. Ако е необходимо, се пържат на няколко пъти. Обръщат се от другата страна. Пържат се за кратко, защото ще се готвят втори път в тигана, за да не станат много сухи.

Отстраняват се в чиния и същото се повтаря да изпържване на всички дробчета.

В същия тиган, ако е необходимо, се добавя още олио. Добавя се празът да се запържи. Добавя се захарта, за да убие лютивостта и киселинността от домата. Добавя се домата.

Оставя се, да се задушат, като периодично се разбърква. Добавя се спанакът. Овкусява се с черен пипер и сол. Дробчетата се връщат в тигана. Добавя се соевият сос.

Всички съставки се готвят заедно за кратко. Сервират се с допълнително соев сос. Пилешките дробчета с праз и спанак са добро мезе за футболните запалянковци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: