Печен джолан със зеленчуци на фурна

02/08/2018
"Има ли гладни, защото приготвихме страшен джолан и искаме да го споделим с някого "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 681
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечатайте джолана от двете страни в малко мазнина. Прехвърлете в тенджера и сварете до готовност с малко сол (аз го варих в тенджера под налягане за половин час).

В глинен гювеч обелете и нарежете картофите на кубчета, а морковите на колелца. Изчистете чесъна, като оставете дебелата последна люспа. Разредете между зеленчуците скилидките.

Сложете солта и подправките (подправките може както сухи, така и пресни да бъдат). Залейте с малко зехтин и разбъркайте.

Извадете джолана от тенджерата и го поставете в средата на гювеча. Налейте виното и един черпак от бульона, в който е варено месото.

Загрейте фурната и сложете гювеча. Щом заври намалете на 180 градуса и печете до готовност на зеленчуците.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар