Малки кюфтенца със зеленчуци на фурна

МариянаМариянаМастър Шеф7192616055
02/08/2018
"Знаете какво казват за кюфтенцата - малките са най-най-най-хубави "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо875
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме 1 голяма глава лук на ситно. ½ ще сложим в каймата, а другата ½ ще задушим. Почистваме чушката и моркова и ги режем на кубченца. Каймата я слагаме в купа. Моята кайма е купена смес телешка и свинска, на вкус е осолена.

Вътре слагаме яйцето, 1 ч.л. чубрица, сол на вкус, ако каймата е безсолна, черен пипер, една щипка или на вкус, нарязан на ситно. Филия хляб слагаме в купичка и я намокряме с вода, като се намокри я намачкваме и отцеждаме. Натрошаваме филията и я слагаме намачкана в кайма.

Омесваме каймата като за кюфтета. Оформяме от нея малки кюфтенца - около 14-15 бр. В чиния слагаме 4 с.л от брашното и ги овалваме. Загряваме олиото в тенджера на котлона и пържим добре всички кюфтенца.

В същото олио задушаваме лука, чушката и моркова до готовност. Добавяме 1 ч.л брашно и разбъркваме. Подправяме със сол на вкус, чубрица също на вкус. Разбъркваме. Обелваме картофите и ги режем на малки парченца.

Домата го почистваме от кората и настъргваме на ренде в съд. Прибавяме настъргания домат в тенджерата и разбъркваме. Слагаме картофите вътре и разбъркваме.

Готвим за кратко. В малка тава изсипваме всичко и подреждаме малките кюфтенца. Заливаме с водата. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Трябва да се запече всичко добре. Кюфтенцата поомекват и отгоре хващат коричка, зеленчуците също. С вилица проверяваме едно картофче дали се е опекло добре.

Вече готово ястието сипваме в чиния и поръсваме с нарязан на ситно магданоз и поднасяме. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар