Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата, добавете солта и захарта. Разбъркайте енергично. Добавете прясното мляко. Добавете пресятото брашно. Разбъркайте до хомогенност.
Изсипете останалото мляко (около 300 мл), разбъркайте.
Тестото трябва да е по-гъсто от палачинковото, но достатъчно течно, за да се разлива лесно. Изсипете растителното масло.
Разбъркайте тестото и оставете да стои около 15-20 минути.
Загрейте тигана за палачинки (за предпочитане е чугунен) и го намажете с тънък слой растително масло.
В центъра на тигана разлейте с помощта на черпак тесто (количеството е в зависимост от диаметъра на съда) и бързо го разпространете по цялата повърхност на тънък слой, с леко завъртане на тигана.
Когато ръбовете на тестото започнат да се запичат и леко покафеняват, с помощта на широка шпатула внимателно обърнете блината.
Готовите блини прехвърлете в чиния, гарнирайте с ягодов топинг, горски плодове и маскарпоне, предварително разбито с пудра захар.
Блините с Маскарпоне и Горски Плодове са много вкусни!