Начин на приготвяне
Разбийте маскарпонето с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и заквасената сметана. Разбийте до пухкав крем.
Разтворете 1 желатин по указания на пакета начин. Добавете го към крема и разбъркайте.
Сварете захарен сироп със захарта и 200 мл вода.
Разрежете блатовете през средата на две части. Сиропирайте ги леко със сиропа.
Сложете един блат в подходящ съд, наредете отгоре плодове. Сложете втори блат върху плодовете и притиснете.
Изсипете крема, добавете плодове и оформете терина. Сложете отгоре отново блат, върху него плодове и завършете с четвъртото парче блат.
Намажете терина с крем. Подредете плодове отгоре.
Полейте ги с втория разтворен желатин и поръсете с топинг от горски плодове.
Настържете шоколада на едро ренде и гарнирайте терина от всички страни.
Охладете за около 5-6 часа, за да се стегне.
Теринът с маскарпоне и горски плодове е чуден.
Коментари