Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Терин»Терин с маскарпоне и горски плодове

Терин с маскарпоне и горски плодове

Терин с маскарпоне и горски плодове
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
07/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Поглезете всичките си сетива! Този плодов терин е взрив от вкусове"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 бр. правоъгълни
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 300 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • бял шоколад - 120 г
  • малини
  • боровинки
  • ягоди
  • топинг - от горски плодови
  • желатин - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маскарпонето с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и заквасената сметана. Разбийте до пухкав крем.

Разтворете 1 желатин по указания на пакета начин. Добавете го към крема и разбъркайте.

Сварете захарен сироп със захарта и 200 мл вода.

Разрежете блатовете през средата на две части. Сиропирайте ги леко със сиропа.

Сложете един блат в подходящ съд, наредете отгоре плодове. Сложете втори блат върху плодовете и притиснете.

Изсипете крема, добавете плодове и оформете терина. Сложете отгоре отново блат, върху него плодове и завършете с четвъртото парче блат.

Намажете терина с крем. Подредете плодове отгоре.

Полейте ги с втория разтворен желатин и поръсете с топинг от горски плодове.

Настържете шоколада на едро ренде и гарнирайте терина от всички страни.

Охладете за около 5-6 часа, за да се стегне.

Теринът с маскарпоне и горски плодове е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Един път се казва да се сложи желатина в крема. После накрая се казва да се сложи върху плодовете. В крайна сметка къде по- точно се слага? Или се разделя по равно на двете места? Не е описано.
04.02.2023 10:55
2
Покажи всички подкоментари