Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с маслини

Банички с маслини

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Банички с маслини
Снимка: Илияна Димова
6 / 7
02/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ароматни банички със Средиземноморски привкус"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 к.л.
  • суха мая - 1/3 к.л.
  • брашно
  • зехтин - или олио
  • За плънката
  • маслини - 1 и 1/2 ч.ч. без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като в купа наливаме хладка вода (1 ч.ч.). Прибавяме солта, сухата мая (1/3 к.л.) и брашно, колкото е необходимо, да получим не лепнещо гладко тесто.

От тестото правим топчета (8-9 бр.) и намазваме добре със зехтин или олио. Оставяме да поседят на стайна температура за 15 минути.

Разточваме всяко топче на кръгче с размери на малка чинийка. Отново оставяме да поседят за 10-15 минути, намазани с мазнина, и после всяко разтегляме на тънка кора с намаслени в олио или зехтин ръце.

Напръскваме кората с мазнина (олио или зехтин) и наръсваме с нарязани ситно маслини без костилки.

Прегъваме на правоъгълни банички и подреждаме в тава върху хартия за печене. Отгоре поливаме струйка зехтин.

Печем баничките в ьагрята на 200 градуса фурна до златисто - за приблизително 15-20 минути са готови изпечени, златисти и вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: