Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Желиран сладкиш с ябълки и джанки

Желиран сладкиш с ябълки и джанки

Желиран сладкиш с ябълки и джанки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Има нещо неустоимо в желираните сладкиши, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • червени джанки - 1 кг
  • ябълки - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • пектин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • какаови бисквити - 1 пакет (около 160 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме измитите джанки в тенджера с малко вода и варим до леко омекване.

Претриваме ги през гевгир в друга тенджера и връщаме на котлона.

Добавяме ябълките, които предварително сме обелили и почистили от семките. Сипваме захарта и пектина и варим до сгъстяване.

Добавяме лимоновия сок и отместваме от котлона. Изсипваме сместа в тавичка, покрита с фолио. Отгоре подреждаме бисквитите.

Прибираме в хладилника за 24 часа.

След това обръщаме желирания сладкиш в голяма чиния или тавичка. Украсяваме по желание. Нарязваме на парчета и сервираме.

Желираният сладкиш с ябълки и джанки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: