Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта с шоколадов блат и крем брюле

Торта с шоколадов блат и крем брюле

Торта с шоколадов блат и крем брюле
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Такава вкусна торта няма нужда от реклама - има нужда от изяждане"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • натурален шоколад - 200 г
  • масло - 125 г
  • брашно - 200 г
  • ванилия - 2 п.
  • бакпулвер - 1 п.
  • орехи - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • жълтъци - 6 бр.
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 1 п. (10 г)
  • шоколадови пръчици - 3 пакетчета
  • шарени пръчици - 2 пакетчета
  • бонбони рафаело
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чукват яйцата. Добавят секафявата захар и солта. Разбиват се до хомогенна смес с миксер. В железен съд шоколадът се начупва на парченца. Добавя се маслото и се разтопява на водна баня.

Разтопеният шоколад се прибавя към яйчената смес. Разбива се. Към сместа се добавят и брашното, едната ванилия и бакпулвера. Отново се разбива. Добавят се натрошените орехи и се разбърква.

Предварително се подготвя тавичка или форма за торта с хартия за печене и намазнена. Сместа се изсипва в тавичката. Пече се на 180 градуса за около 30-35 минути.

Прясното мляко се слага на котлона. Към него се добавят жълтъците, сметаната и бялата захар, като се бърка непрекъснато. Сместа трябва да заври. Отстранява се от котлона при леко сгъстяване.

Желатинът се слага в 20 мл. студена вода да се активира. Добавя се към млякото с жълтъци. Добавя се и другата ванилия и се разбърква. Сместа се изсипва в тавичката с блата.

Оставя се в хладилника за 2-3 часа, да се охлади. Украсява се. В центъра и краищата се поръсва с шарените пръчици. В междинното разстояние се поръсва с шоколадовите пръчици.

Бонбони Рафаело ще са необходими, колкото парчета ще трябва. Разпределят се по 1 бонбон на парче. Разбира се, всеки може да декорира по свой вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: