Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Палачинкова торта крем Брюле

Палачинкова торта крем Брюле

friends kitchenfriends kitchen
Новак
232734583
Палачинкова торта крем Брюле
Снимка: friends kitchen
1 / 4
14/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Когато е готова сладката палачинкова торта, да се сервира, се реже парче, върху което се поръсва със захар и се карамелизира с горелка."

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 4
  • топло мляко - 350 мл
  • масло - 50 г разтопено
  • брашно - 100 г
  • царевично брашно - 20 г
  • захар - 30 г
  • За крема
  • жълтъци - 3
  • царевично брашно - 15 г
  • захар - 40 г
  • сол - щипка
  • мляко - 200 мл
  • масло - 15 г
  • ванилия
  • сметана - 200 мл за разбиване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сместа за палачинките:

В купа се разбиват яйцата, млякото и маслото.

В друга по-голяма купа се смесват двата вида брашно и захарта.

Постепенно се добавят мокрите към сухите съставки. Ако има бучки брашно, се минава през сито. Сместа се оставя в хладилник за минимум час.

Крема:

В тенджерка се смесват жълтъците, царевичното брашно, захарта и солта. Добавя се и млякото.

Поставя се на слаб огън (примерно 4) и се бърка постоянно, докато не се сгъсти.

След като се сгъсти кремът Брюле, се сваля от котлона и се добавят маслото и ванилията. Разбърква се, докато маслото не се разтопи. Ако се виждат бучки, се минава през сито.

Покрива се с фолио, като фолио то трябва да докосва крема, и се оставя на студено да изстине.

През това време се разбива с миксер сметаната, докато стане на твърди връхчета. Оставя се на студено.

След като кремът е изстинал, с шпатула внимателно се смесва със сметаната. Оставя се в хладилника, докато не сме готови да го използваме.

Правене на палачинките:

Тиган се загрява на слаб огън, след което се слага от сместа и веднага се завърта в кръг, за да образува нежна палачинка. Искаме палачинките да станат колкото се може по-тънки и да не получават загар.

Всичко се повтаря, докато сместа свърши.

Палачинките се оставят да изстинат.

Сглобяване на тортата:

Върху поставка за торта или по-голяма чиния се слага палачинка, след това 2 с.л. крем. Обръща се внимание, че това не е обикновена торта и между 'блатовете' не се слага много крем. Сметановият крем се разпределя добре, след това се слага още една палачинка, крем и действието се повтаря.

Върху последната се разпределя и останалият крем.

Оставя се палачинковата торта в хладилник за минимум 1 час преди сервиране.

Когато е готова сладката палачинкова торта, да се сервира, се реже парче, върху което се поръсва със захар и се карамелизира с горелка.

Палачинкова торта крем Брюле е нежна и деликатна торта само за специални поводи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: