Начин на приготвяне
Във водата се разтваря агар-агарът. Слага се на котлона да заври и след това се оставя настрана.
Смесват се 1 ч.л. царевично брашно с 2 с.л. мляко и се оставя настрана.
В тенджерка се слага 1 ч.ч. мляко с 3 с.л. захар. Оставя се да заври.
Тогава се добавя брашнената смес, ванилията и се разбърква добре. Прибавя се половината от агар-агара и се разбърква отново.
Налива се в чашки и се оставя да изстине, а през това време се прави какаовата част, докато не е стегнал отделеният агар-агар (може от време на време да се разбърква, за да не започне да образува коричка отгоре).
1 ч.л. царевично брашно, какаото, 3 с.л. захар и 1 ч.ч. мляко се слагат в тенджерка на котлона и се разбъркват добре, да няма бучки. След като заври, се оставя за още 1 минута.
Добавя се солта и останалият агар-агар и се разбърква добре.
Ако ваниловата част още не е изстинала достатъчно, за да започне да стяга отгоре, какаовата се оставя на топлия изключен котлон, за да се поддържа агар-агарът в течно състояние.
Когато ваниловата част започне да стяга леко отгоре, се разпределя и какаовата.
Не трябва да е стегнало прекалено, защото тогава няма да се съединят и да стегнат заедно, а ще се разделят лесно.
След като и какаовата е изстинала достатъчно, чашките се прибират в хладилника и се оставят там поне 4-6 часа.
Сервират се студени.
* С повече агар-агар (1 1/2 с.л.) става по-стегнато и твърдо, а с по-малко (1 с.л.) е по-меко, но пак достатъчно стегнато.