Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Пържени яйца с лук и картофи

Пържени яйца с лук и картофи

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пържени яйца с лук и картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Из рубриката Аламинути за душата"

Необходими Продукти

  • олио - 70 мл
  • лук - 2 глави големи
  • картофи - 1 бр. голям
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 100 г
  • сол - на вкус
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ивици (полумесеци), обелете и нарежете картофа на малки кубчета като за мусака.

Загрейте олиото и добавете нарязания зеленчук, пържите до златисто кафяво или да готовност на картофите на силен огън.

Посолете на вкус и разбъркайте, натрошете сиренето на едро и го прибавете.

Чукнете яйцата при тях и след като започне да побелява белтъкът разбъркайте и пържите до момента в който яйцата са леко рохки (не прегаряйте яйцата).

Преди сервиране поръсете с червен пипер на вкус, поднесени с любима салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страшно мезе стана!
01.08.2023 20:50