Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен червен лук с кайма и ориз

Пълнен червен лук с кайма и ориз

Пълнен червен лук с кайма и ориз
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусни предложения от кухнята на Готвач.бг"

Необходими Продукти

  • червен лук - 2 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кайма - 500 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • къри - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука и го бланшираме, така както е на цели главички, във вряща вода за 2-3 минути. Изваждаме главите и ги оставяме добре да се охладят.

След това правим вертикални разрези и изваждаме вътрешността на лука. Отделяме външните части настрани.

Вътрешността нарязваме на дребно и запържваме в олиото, в дълбок тиган.

Добавяме каймата и измития ориз и запържваме за 10 минути. Добавяме всички подправки и запържваме за още 2-3 минути.

Отместваме и оставяме сместа да се охлади. След това с нея пълним отделените външни части на лука и ги подреждаме плътно едно до друго в тава.

Заливаме с вода, колкото да ги покрие и покриваме с алуминиево фолио. Печем пълнения лук в загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: