Начин на приготвяне
Обелваме лука и го бланшираме, така както е на цели главички, във вряща вода за 2-3 минути. Изваждаме главите и ги оставяме добре да се охладят.
След това правим вертикални разрези и изваждаме вътрешността на лука. Отделяме външните части настрани.
Вътрешността нарязваме на дребно и запържваме в олиото, в дълбок тиган.
Добавяме каймата и измития ориз и запържваме за 10 минути. Добавяме всички подправки и запържваме за още 2-3 минути.
Отместваме и оставяме сместа да се охлади. След това с нея пълним отделените външни части на лука и ги подреждаме плътно едно до друго в тава.
Заливаме с вода, колкото да ги покрие и покриваме с алуминиево фолио. Печем пълнения лук в загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути.