Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен лук с кайма и кашкавал

Пълнен лук с кайма и кашкавал

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Пълнен лук с кайма и кашкавал
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Предястията да са топли, а бирата - студена"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • кайма - 500 г
  • галета - 200 г
  • брашно - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете лука и нарежете всяка глава на 3 еднакви парчета. Получените кръгове напълнете с кайма, като по средата й сложите парченце кашкавал.

Когато напълните всичкия лук го оставете за 30 минути във фризера да стегне.

През това време си пригответе панировката: разбийте яйцата, а в брашното добавете подправките. Омесете добре. Пригответе си и галетата.

В дълбок тиган сгорещете олиото и започнете да пържите лучените кръгове, като първо оваляте в брашно, след това в яйцата и накрая в галетата.

Сервирайте топли и добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: