Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен Лук»Пълнен лук с ориз и кайма

Пълнен лук с ориз и кайма

Irina ManolovaIrina Manolova
Новак
619811
Пълнен лук с ориз и кайма1 / 2
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Време е да похапнем нещо вкусно и много ароматно. И нашето неустоимо предложение е този пълнен лук с ориз и кайма. Кой е ЗА?"

Необходими Продукти

  • лук - 8 - 9 глави
  • кайма - 500 г
  • ориз - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
  • масло
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме каймата с малко масло и зехтин. Накъсваме я на трохи и когато остане на мазнина, добавяме ориза.

Запържваме го докато стане прозрачен и наливаме 750 мл гореща вода, сол, черен пипер и щипка куркума.

Варим 10 мин., като от време на време разбъркваме. Отстраняваме го и го задушаваме.

Почистваме лука, нарязваме всяка глава на две и разделяме на люспи.

Пълним две по две люспите и ги набождаме на шишчетата, за да не се разделят.

Печем пълнения лук за 30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Пълненият лук с ориз и кайма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: