Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с пилешко месо и гъби

Пай с пилешко месо и гъби

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пай с пилешко месо и гъби1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Богат пай с пилешко и гъби, от който останахме наистина очаровани"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 5 г
  • мас - 125 г
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • пилешко месо - 400 г нарязано на кубчета
  • гъби - 100 г нарязани
  • бульон - 375 мл пилешки
  • нишесте - 40 г
  • царевица - 150 г сварени зърна
  • сметана - 125 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180°С. Месото и гъбите се заливат с бульона и се пекат във фурната до омекване на месото. Слагат се в подходящ съд, прибавят се нишестето и царевицата, посолява се и се подправя с черен пипер, накрая се прибавя сметаната и се разбърква.

Тестото се приготвя, като към пресятото с бакпулвера и солта брашно се прибавят маста и нарязаното на парченца масло. Прибавя се достатъчно вода, за да се замеси умерено твърдо тесто. Разточва се и се слага в намазана с масло и поръсена с брашно дълбока тавичка или форма за пай, като краищата леко се изтеглят.

Изсипва се плънката, заравнява се и се пече в предварително загрята до 200°С фурна около 40 минути - до златисто-кафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: