Салата от миди с чесън и магданоз

05/08/2018
"Лесно е да кажете наздраве, когато на трапезата има такава апетитна салата от миди с чесън и магданоз "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 901
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразяваме мидите до пълната им готовност.

Понякога в мидите се съдържат парчета от водорасли, затова ги почистваме, като просто издърпваме с пръсти стърчащото от месестата част на мидата водорасло.

В купичка изстискваме сока от лимоните.

Към него прибавяме соевия сос, магданоза, който предварително сме нарязали на ситно, и счукания или минат през преса чесън. Всичко това разбъркваме добре.

В чинийка поставяме мидите, а по средата слагаме соса, така че всеки да си потапя според вкуса.

А можем и да полеем директно мидите със соса и да украсим със стръкчета магданоз и няколко маслинки.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар