Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Салата от миди с чесън и магданоз

Салата от миди с чесън и магданоз

Салата от миди с чесън и магданоз
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Лесно е да кажете наздраве, когато на трапезата има такава апетитна салата от миди с чесън и магданоз"

Необходими Продукти

  • миди - 250 г замразени
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • соев сос - 2 с.л.
  • маслини - 6 - 7 за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразяваме мидите до пълната им готовност.

Понякога в мидите се съдържат парчета от водорасли, затова ги почистваме, като просто издърпваме с пръсти стърчащото от месестата част на мидата водорасло.

В купичка изстискваме сока от лимоните.

Към него прибавяме соевия сос, магданоза, който предварително сме нарязали на ситно, и счукания или минат през преса чесън. Всичко това разбъркваме добре.

В чинийка поставяме мидите, а по средата слагаме соса, така че всеки да си потапя според вкуса.

А можем и да полеем директно мидите със соса и да украсим със стръкчета магданоз и няколко маслинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
Това е повече като мезе, отколкото класическа салата, но е много хубава
12.07.2022 18:45
1
Покажи всички подкоментари