Начин на приготвяне
Смесваме млякото, яйцето, захарта, солта и олиото в дълбока купа.
Всичко разбъркваме добре и замесваме тесто заедно с пресятото с бакпулвера брашно. Получава се меко тесто.
На набрашнен плот си правим руло от тестото. Режем на равни части и всяко парче разтегляме и оформяме като мекичка.
Поставяме плънка, която предварително сме направили, като сме счукали яйцето в съд, поставили сме напрошеното сирене и нарязания колбас на кубчета.
Слепваме краищата и с помощта на дланта търкаляме, така че да се получи нещо като кебапче.
Загряваме мазнина в тиган, а по-добре във фритюрник, и пускаме една по една пирожките.
Държим до зачервяването им и при изваждане поставяме да се отцеждат на салфетка.
Коментари